september 1, 2021

Stigmat kring hudsjukdomar är stort i dagens samhälle, något som den svenska hälsotech- startupen ITCHY vill ändra på genom att dela de tidigare oberättade historierna om hur det är att leva med icke-normativ hud, nu i en ofiltrerad kampanjfilm med Daniel Paris, Cimon Lundberg, Samira Idris och Nathalie Richert.

Hudsjukdomar drabbar inte endast huden, utan även i högsta grad självkänslan för de som lever med dem. Stigmat och fördomarna kring hudsjukdomar är stort, något som ITCHY vill ändra på. I en normbrytande kampanjfilm porträttas därför fyra individer med psoriasis, eksem, acne samt iktyos confetti – Daniel Paris, Samira Idris, Cimon Lundberg och Nathalie Richert. Bakom produktionen står Thilda Berglind, Mira Berglind och Maxinne Björk.

– Sociala mediers inverkan på vad som anses normativt i dagens samhälle är jättestort, och vi är trötta på att endast se ”perfekt” hud. Det finns många som mår dåligt av att deras hud inte finns representerade i deras flöden på sociala medier. Därför är det superviktigt för oss på ITCHY att normalisera, informera och porträttera all typ av hud. Vi vill att människor ska vara stolta över sin hy och inte låta den styra deras liv, berättar Caj Westlund, Marknadschef, ITCHY.

I filmen delar individerna med sig av sina erfarenheter och upplevelser kring hur det är att leva med sina hudsjukdomar, samt vad de gör för att övervinna sina rädslor och utmana samhällsnormerna. I filmen uppmuntras även andra att dela sina upplevelser i sociala medier tillsammans med ITCHYs hashtag #ITCHYJOURNEY.

– Det som är skönt är att jag idag verkligen snarare går upp i att jag inte är som alla andra, och att det är så fantastiskt! Att jag får vara med och skapa något helt nytt, en helt ny norm, berättar Daniel Paris.

Länk till filmen

Om ITCHY

Det nylanserade svenska hälsotech-företaget ITCHY grundades 2019 av en psoriasispatient och erbjuder idag marknadens första produktabonnemang i form av en app och en serie mjukgörande veganska krämer för kroniska hudsjukdomar. Genom att samla hela behandlingen på ett ställe vill ITCHY hjälpa fler att hantera och lindra sina besvär för ökad livskvalitet.

ITCHYs krämer är 100% veganska och tillverkas i Sverige med anpassning till torrt och kallt klimat. De är dermatologiskt testade på känslig och allergisk hud, samt formulerade med kliniskt testade ingredienser. Krämerna är doftsatta med allergenfria ämnen och finns även i en doftfri variant. Krämerna är framtagna baserade på dialoger och data från 16 000 personer med psoriasis och atopisk dermatit. Läs mer på https://itsitchy.com/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caj Westlund, Marknadschef, ITCHY
caj@itsitchy.com

Tel. +46 73 507 02 41

More news